Regulament

Date generale

Competitia “Velo Compass” este organizata de Gabriel Solomon PFA si Radu Milea, in colaborare cu Asociatia Viitor Plus – asociatia pentru dezvoltare durabila, avand drept scop promovarea competitiilor de orientare pe bicicleta, cat si in alergare.

Participarea la aceasta competitie se face doar in baza semnarii declaratiei pe proprie raspundere prin care concurentii confirma ca au citit si inteles regulamentul prezentat mai jos si se vor conforma cu toate prevederile si articolele acestuia.

Caracteristicile generale ale competitiei

Competitia contine doua probe: una de tip MTB-O, in care sportivii, individual, folosind bicicleta, ating un numar de posturi de control instalate în teren, in cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul harţii şi al busolei, precum si o proba de tip Duatlon Stafeta in care o echipa formata din doua persoane, folosind pentru o proba bicicleta, iar pentru una din probe alergarea, consecutiv, vor atinge pe rand un numar de posturi de control instalate in teren, in cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul hartii si al busolei (sportivii vor parcurge, individual, dupa cum doresc, unul proba de bicicleta si unul proba de alergare. Ordinea probelor la duatlon stafeta va fi comunicata ulterior). Concursul va fi organizat de asa maniera incat calităţile de orientare sa fie cele decisive in stabilirea castigatorilor. Concursul trebuie să fie terminat de către sportivi cu bicicleta indiferent dacă trec linia de sosire “pe” sau impingand bicicleta, pentru proba individuala si pentru proba de bicicleta din Dualtonul Stafeta.

La competitie poate participa orice cetăţean român sau străin, care a împlinit vârsta de 18 ani şi acceptă regulamentul concursului. Sunt acceptate si persoane care au implinit varsta de 16 ani si care au acceptul parintilor pentru participarea la competitie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul ca, în caz de abateri grave (înşelăciune, sau nerespectarea regulilor de comportare demne de un sportiv), să excludă persoana respectivă din concurs sau să nu-i accepte înscrierea.

Data si locul desfasurarii

Competitia va avea loc in data de 28 aprilie 2013 in zona padurii Baneasa, Bucuresti. Locatia de start va fi anuntata cu o saptamana inainte de catre organizatori.

Categorii

Participantii vor fi impartiti in urmatoarele categorii:
Velo Individual Amatori – Masculin / Feminin
Velo Familie
Duatlon Stafeta – Masculin / Feminin / Mixt

Organizatorii isi rezerva dreptul ca in functie de numarul de concurenti, acestia sa fie impartiti si pe categorii de varsta, precum si dreptul de a comasa categoriile existente daca vor fi mai putin de 5 participanti/echipe participante intr- o singura categorie.

Inscriere

Inscrierea participantilor se face online completand formularul disponibil la adresa:
http://velocompass.ro/inscriere/

Pentru a evita aglomerarea traseului si pentru desfasurarea in conditii de siguranta a competitiei, startul va fi dat decalat pe probe: Velo Individual si Duatlon Stafeta (ordinea probelor va fi anuntata cu o saptamana inainte de data evenimentului). Numarul participantilor este limitat la 60 concurenti pentru proba Velo Individual, 30 de echipe pentru Velo Familie si 60 de echipe pentru Duatlon Stafeta.

La proba de Velo Familie se pot inscrie echipe formate din copil-parinte.
Copii trebuie sa aibe intre 7 si 16 ani.

Taxa de inscriere pentru Velo individual

 • 50 Ron, platibila pana pe 10 martie
 • 55 Ron, platibila pana pe 31 martie
 • 65 Ron, platibila pana pe 16 aprilie
 • 75 Ron, dupa 16 aprilie

Taxa de inscriere pentru Velo Familie

 • 80 Ron, platibila pana pe 31 martie
 • 90 Ron, platibila pana pe 16 aprilie
 • 100 Ron, dupa 16 aprilie

Taxa de inscriere pentru amatori per echipa

 • 90 Ron, platibila pana pe 10 martie
 • 100 Ron, platibila pana pe 31 martie
 • 120 Ron, platibila pana pe 16 aprilie
 • 150 Ron, dupa 16 aprilie

Neplata taxei de inscriere duce la eliminarea concurentului/echipei de pe lista de start. Se ia in considerare data platii dovedita prin intermediul instrumentului de plata.
Plata se poate face prin virament bancar sau online prin intermediul site-ului 42km.ro.

Datele pentru virament bancar:
Beneficiar: Gabriel Solomon PFA
CUI: 24773011
Banca: ING BANK Cont in lei: IBAN RO55INGB0000999903271925
Detalii plata: contributie VeloCompass / Nume participant sau echipa

Echipament

Pentru Velo Individual si proba de bicicleta din cadrul probei de Duatlon Stafeta, este obligatoriu ca fiecare concurent sa aiba:
– bicicleta echipata adecvat pentru un concurs MTB
– casca de protectie.

Pentru proba de alergare din cadrul Duatlon Stafeta, este obligatoriu echipamentul de alergare, in functie de conditiile meteo de la ora derularii probei.

Se recomanda concurentilor sa aibe asupra lor un telefon mobil, fluier, un bidon cu apa de 0.5 L, camera/camere de rezerva, pompa de mana si alte lucruri necesare in caz de pana sau defectiuni ale bicicletei (pentru probele de Velo) si fluier si telefon mobil (pentru proba de alergare).
Avand in vedere natura concursului este recomandat ca fiecare concurent de la proba Velo Individual sa aibe busola, iar fiecare bicicleta sa fie echipata cu un Port Hart – organizatorii vor oferi pe site-ul competitiei si pe pagina de facebook detalii despre modul in care se poate confectiona unul. Pentru proba de Duatlon Stafeta este recomandata existenta macar a unei busole per echipa.
Lipsa echipamentului obligatoriu duce la descalificarea echipei.

Sedinta tehnica

In dimineata concursului, la ora 9:30, se va tine sedinta tehnica unde se vor explica ultimele detalii legata de competitie. De asemenea, se vor prezenta ultimele informatii legate de ce insemna orientarea atat in alergare cat si pe MTB, precum si unele informatii referitoate la harta de concurs. Tot in cadrul sedintei se vor imparti si hartile de concurs pentru primele probe desfasurate.

Dupa sedinta tehnica, participantii care pleaca primii in traseu vor avea aproximativ 30 de minute pentru a face ultimele pregatiri.

Startul

Startul se va da incepand cu ora 10.30, la intervale de timp egale intre concurenti.
Tragerea la sorţi a ordinii de start se face automat de catre calculator si se va anunta la sedinta tehnica, precum si prin afisare la locul de start.

Participantii care au intarziat din vina lor la start, vor pleca pe traseu si vor fi cronometraţi ca şi cum ar fi plecat la timpul stabilit în lista de start, prin tragerea la sorti.

Participantii care au intarziat din vina organizatorului sau din cauze straine de culpa proprie vor primi un nou timp de start, care va fi trecut ulterior in lista de start, cu mentionarea motivului care a condus la acordarea unui nou timp de start.

Orele mentionate mai sus pot fi modificate de catre Organizatori cu maxim o saptamana inainte de data competitiei si vor fi anuntate atat pe site, cat si prin email catre concurentii inscrisi.

Punctele de control

Competitia va presupune atingerea unui numar finit de puncte de control (P.C.) anuntat la sedinta tehnica si marcate .

Fiecare P.C. va fi marcat cu un lampion format din 3 feţe, având dimensiunile de 30 X 30 cm, aranjate în formă de prismă triunghiulară.
Fiecare faţă este împărţită pe diagonală, o jumătate albă şi o jumătate portocalie sau roşie.
Fiecare P.C. va fi identificat printr-un cod numeric mai mare sau egal cu 31, care va fi înscris pe hartă şi pe lampion.

Cei doi membri ai echipelor trebuie sa treaca impreuna prin fiecare punct de control.

Pentru a-şi dovedi trecerea prin punctul de control, concurenţii se vor înregistra printr-un dispozitiv electronic de tip SPORTident.

Traseu

Organizatorii vor anunta lungimea traseului si numarul de posturi cu o saptamana inaintea concursului, cat si la locul de desfasurare a competitiei.

Cronometrajul

Cronometrarea competitiei se va face automat prin intermediul unui dispozitiv electronic de tip SPORTident, pus la dispozitie de catre Organizatori.

Pierderea unui SI Card de catre concurent duce la descalificarea acestuia sau a echipei din care face parte, precum si la plata contravalorii SI Card-ului pierdut (penalitate de 50 Euro).

In cazul in care una dintre statiile SPORTident din unul dintre punctele de control nu functioneaza, cocurentii sunt obligati sa foloseasca varianta de rezerva, compostarea manuala direct pe harta. Fiecare punct de control este echipat cu un compostor.

Oprire / Retragerea din concurs

Neparticiparea concurentului duce la pierderea integrala a sumei platita pentru inscriere.

In cazul in care un concurent se retrage in timpul concursului, este obligat sa anunte la cel mai apropiat punct de control sau la finish unde va semna pe foaia de arbitraj.

Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipaje de politie, salvare), iar aceste cheltuieli vor fi suportate de concurent.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a opri din concurs un participant in cazul in care acesta s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu permite continuarea cursei ori poate avea consecinte negative asupra starii sale ulterioare sau in alte cazuri exceptionale.

Penalizari si descalificari

Descalificarea concurentilor se va face in oricare din urmatoarele cazuri:

 • nerespectarea indicatiilor organizatorului cu privire la echipamentul obligatoriu si purtarea numarului de concurs (vezi sectiunea „Echipament”)
 • pentru mai multe penalizari acumulate pe parcursul competiei
 • comportament nesportiv sau lipsa de fair-play fata de alţi participanţi, oficiali, public etc.
 • primirea de asistenta din exterior
 • organizatorul considera ca accidentarea concurentului nu ii mai permite continuarea cursei
 • schimbarea bicicletei in timpul concursului
 • schimbarea numarului de concurs
 • pierderea SI Card

Lasarea de resturi, ambalaje, etc. pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine, la prima abatere 60 minute penalizare, iar la urmatoarea va conduce la descalificarea concurentului sau a echipei. Orice abatere savarsita de catre unul din membrii echipei va avea drept urmare aplicarea de penalizare pentru toata echipa.

Organizatorii recomanda concurentilor sa nu foloseasca pe durata derularii probelor muzica la casti, acest lucru putand duce la accidentari, nereceptionarea mesajelor organizatorilor, arbitrilor, ale echipajelor de politie, ale jandarmeriei etc. Daca totusi concurentii isi asuma purtarea castilor cu muzica pe parcursul competitiei, acestia vor fi rugati sa dea sonorul mai incet (astfel incat sa poata auzi eventualele semnale mentionate si mai sus) sau sa nu acopere decat una dintre urechi.

Rezultate si premiere

Se vor premia primele 3 echipe de sportivi de la fiecare categorie.
Premierea se va realiza dupa terminarea competitiei la locul de finish.
Rezultatele complete vor fi afisate la fata locului dar si pe site-ul acesteia in 48 de ore de la finalul competitiei.

Prelucrare date cu caracter personal
Prin inscrierea la competitie, participantii isi exprima acordul ca datele lor personale (nume, prenume, data nasterii, numar telefon fix/mobil, adresa de email) sa fie prelucrate de catre organizatori in cadrul concursului in legatura cu organizarea competitiei si pentru afisarea listei castigatorilor, respectiv: numele, prenumele si premiul castigat, plus categoria din care au facut parte.

Prin inscrierea pe site in vederea participarii la competitie, Participantii confirma cunoasterea prevederilor Regulamentului Oficial si isi exprima acordul in privinta acestora, precum si cu privire la folosirea datelor cu caracter personal conform prevederilor prezentului Regulament si cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in scopul bunei desfasurarii a competitiei.

Organizatorii sunt tinuti de aplicarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001, cu respectarea prevederilor acesteia, sa prelucreze datele participantilor strict pentru activitatile legate de organizarea competiei, precum si in scopuri de statistice si vor fi dezvaluite numai partial in ceea ce priveste afisarea rezultatelor (nume, prenume si eventual categoria). Ulterior datele vor fi pastrate in baza de date a organizatorilor pentru o perioada de 6 (sase) luni de la desafasurarea competitiei, dupa care vor fi distruse.

Pe toata perioada competitiei, cat si dupa incetarea acesteia, participantii beneficiaza de toate drepturile prevazute in Legea nr. 677/2001 in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal colectate de la ei, respectiv:

– dreptul de a fi informati cu privire la identitatea operatorului care prelucreaza datele, scopul prelucrarii etc.;

– dreptul de acces la date, si anume de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care ii privesc sunt, ori nu sunt prelucrate de catre acesta;

– dreptul de interventie asupra datelor, presupunand dreptul de a obtine de la operator gratuit, la cerere, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor, in special a celor incomplete ori eronate, precum si transformarea acestora in date anonime;

– dreptul de opozitie, asa cum este acesta mentionat de dispozitiile legal;

– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale rezultate in urma unei prelucrari de date de natura sa evalueze unele aspecte ale personalitatii si anume competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau alte asemenea aspecte;

– dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de Legea nr. 677/2001 care le-au fost incalcate.

Categories

Parteneri Media