Apr 18, 2013
solomongaby

De ce sa participi la un concurs de orientare sportiva

Poate că atunci când va gândiţi la orientare vă vin în minte imagini cu Rambo ce merge zeci şi sute de kilomentri prin pădurea / teritoriu inamic cu nimic altceva decât o hartă, o busolă şi un cuţit. Cursele moderne de orientare sportivă sunt însă mult mai dinamice (totuşi fără gloanţe şi tancuri) şi mai tehnologizate. Cronometrarea se face electronic cu chipuri, iar mulţi sportivi folosesc dispozitive cu GPS, nu pentru a se orientă :-p, ci pentru a analiza ţura după concurs.

Ce presupune un concurs de orientare?

Pe scurt primeşti o hartă cu câteva puncte marcate pe ea, iar scopul tău este să navighezi traseul, atingând toate punctele, într-un timp binenteles cât mai rapid.

De ce aş participă la aşa ceva?

Într-o era digitală, de multe ori suntem puşi în situaţii în care trebuie să navigăm folosind ceva “rudimentar” ca o hartă. Că asta înseamnă navigarea într-un oraş nou sau o tură la munte, abilitatea de a naviga folosind o harta şi o busolă cred că este una foarte utilă. În plus dacă participi la concursuri de alergare sau bicicletă, un concurs de orientare folosind aceleaşi mijloace va fi o experienţă cu adevărat inedită, o nouă provocare, una după care toţi concurenţi de până acum de la VeloCompass au spus mai vreau :).

Nu am participat nicioadata. Cât de greu este?

Stai liniştit, am avut mulţi participanti la prima lor experientă cu orientarea la VeloCompass şi s-au descurcat de minune. Concursul este gândit special pentru începători, aşa că punctele sunt puse să fie găsite uşor, traseele sunt relativ scurte (~10km) iar noi îţi vom face un training înainte de concurs. Te invităm şi în seara asta la un training special în parcul Carol de la ora 19:00. Detalii aici.

Dacă nu te-am convins să te înscrii la VeloCompass te mai invit să urmăreşti clipul de mai jos de la o cursa de orientare în alergare:

Staţi liniştiţi nu o sa vă bagăm pe trasee asa dificile 😉

Vă aşteptăm diseară la VeloCompass 2013 – Traning day si pe 28 aprilie la VeloCompass 2013.

Leave a comment

Categories

Parteneri Media